Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Enterprise Investors, cu investiții în România, a încasat de 10 ori mai mult decât a investit, în 2016, în Europa Centrală și de Est

Fondul de investiții Enterprise Investors, care a deținut sau mai deține acțiuni la șapte companii din România (Profi, Noriel etc.), a făcut investiții de 70 de milioane de euro și a încasat 681 de milioane de euro, potrivit unui raport pentru 2016 al fondului.
 aboneaza-te
bani

EI a investit în România peste 200 de milioane de euro, în ultimii 17 ani, printre companiile în care a fost implicat fiind Profi, Orange, iar, în prezent, deține Noriel și Macon.

Enterprise Investors a cumpărat cu 24 milioane de euro Noriel

Valoarea totală a acţiunilor cumpărate de EI, în toate țările din ECE în care este prezent, în tranzacţiile finalizate în 2016 se ridică la 70 de milioane de euro. Suma include două achiziții totale (Noriel și Intersport) și trei investiţii adiţionale pentru companii aflate în portofoliu.

În schimb, încasările brute, inclusiv dividendele, rezultate din exiturile fondurilor administrate de EI s-au ridicat anul trecut la 681 milioane de euro, dintre care cea mai importantă este vânzarea supermarketurilor Profi din România către fondul de investiții Mid Europa Partners pentru 533 de milioane de euro, din noiembrie 2016.

În 2016, Enterprise Investors a finalizat două exituri parţiale și patru exituri totale, iar la sfârșitul anului mai erau pregătite încă două vânzări. Mai mult, două companii din portofoliul nostru au fost listate la Bursa de Valori din Varșovia, ceea ce demonstrează contribuţia continuă și activă a firmei la dezvoltarea pieţelor de capital din regiune”, se menționează în raport.

Cea mai mare tranzacție din retailul local: Profi a fost vândut pentru 533 milioane de euro

EI, inițiat în Polonia, a strâns opt fonduri cu capital ce depășesc 2 miliarde de euro, de la fondarea sa în 1990 până în prezent, și deţine, în prezent, acţiuni în 20 de companii.

Până la sfârșitul anului 2016, fondurile din administrarea EI au investit 1,7 miliarde de euro în 137 de companii din diverse sectoare de activitate, dintre care 1,2 miliarde de euro în 116 companii din Polonia și 560 milioane de euro în 21 de companii din ECE.

Fondurile administrate de EI au vândut 117 companii, atingând venituri totale brute în valoare de 2,5 miliarde de euro, din care 899 milioane de euro au fost generate de investiţiile din afara Poloniei.

Global Capital: Mid Europa încearcă să acceseze un credit sindicalizat de 1,38 miliarde de lei de la 6 bănci pentru achiziționarea Profi

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii