Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Enterprise Investors, cel mai important fond de private equity din România, va achiziționa Studenac

Polish Enterprise Fund VIII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Studenac, o rețea de magazine alimentare de proximitate dinDalmația, regiunea de sud a Croației, de la Josip Milavić, fondatorul companiei.
Studenac

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Tranzacția este condiționată de obținerea aprobărilor antimonopol.

Studenac este o afacere de familie fondată în anii ’90 de Josip Milavić. Compania a început ca vânzător en-gros, adăugând în timp și vânzări cu amănuntul. În prezent, linia dominantă de business este retail-ul alimentar, care reprezintă cel puțin 95% din vânzări.

La sfârșitul anului trecut, Studenac administra 384 de magazine, cu o suprafață medie de vânzare de 120 de metri pătrați. Majoritatea magazinelor sunt localizate pe linia de coastă și pe insule, iar restul sunt în vecinătatea sau în interiorul marilor orașe ca Dubrovnik și Split. În ultimii trei ani au fost adăugate la rețea 60 de noi magazine.

Anul trecut, veniturile au depășit 200 de milioane de euro. Compania are în prezent peste 2.600 de angajați.

„În ultimii ani, piața comerțului alimentar din Croația s-a bucurat de o creștere sănătoasă, rezultată din creșterea veniturilor consumatorilor, dar și din creșterea rapidă a numărului de turiști. În același timp, peisajul retailului alimentar al țării va evolua către formatele moderne de comerț. Credem că Studenac va continua să beneficieze de tendința favorabilă macroeconomică, de un turism puternic, dar și de preferința consumatorilor de a face cumpăraturi aproape de casă sau de slujbă. Pe parcursul investiției noastre intenționăm să accelerăm dezvoltarea rețelei, să participăm la consolidarea pieței și să creștem performanța magazinelor existente”, a spus Michał Kędzia, partenerul Enterprise Investors care a coordonat această investiție.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde de euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde de euro în 141 de companii din diverse sectoare și au vândut 127 de companii realizând încasări brute de 3,7 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii