Cautare
, Contributor

IT |
|

Englezii de la Frontier Silicon investesc într-un centru de inovaţie la Timişoara

Barry_Jones.jpg
Compania britanică Frontier Silicon a inaugurat un centru de inovaţie la Timişoara unde va crea noi generaţii de aparate electronice de larg consum în sistem digital, sisteme audio interconectate şi aplicaţii medicale wireless de monitorizare a pacienţilor.

Nivelul investiţiilor în centrul de inovaţie inaugurat la Timişoara ar putea depăşi 3 milioane de dolari până în 2014, potrivit oficialilor companiei. Aici lucrează în prezent zece specialişti români, dar până la mijlocul anului următor numărul lor va creşte la 50.

“Alături de Londra, Cambridge, Oxford, Hong Kong şi Tokyo, oraşe în care desfăşurăm o parte din operaţiunile companiei Frontier Silicon, am ales Timişoara pentru a construi un centru de inovaţie, o echipă de elită, care va produce aici aplicaţiile software pentru toate operaţiunile şi sistemele tehnologice pe care le desfaşurăm la nivel mondial”, spune Barry Jones (foto), general manager, Frontier Silicon România.

Una dintre inovaţiile ce urmează a fi dezvoltate este SensiumVitalis, un sistem  wireless de tensiune ultra-joasă, care monitorizează funcţiile vitale ale pacienţilor internaţi în secţiile de îngrijire cu caracter general. Sistemul cuprinde un plasture uşor, de unică folosinţă, care monitorizează ritmul cardiac şi respirator şi temperatura axială a pacienţilor cu o frecvenţă de 2 minute şi transmite toate aceste date către aparatura conectată din camerele de gardă/supraveghere sau alte aparate conectate în reţea, detectând şi semnalând  în timp real posibile deteriorări ale stării de sănătate.

“SensiumVitalis a fost testat cu succes în cadrul unui proiect pilot desfăşurat la începutul anului la Los Angeles, şi ne-a convins de faptul că este un produs care poate salva viaţa pacienţilor şi, în plus, aduce avantaje economice sistemului medical, reducând timpii de spitalizare şi îngrijire în sistem intensiv”, afirmă general managerul companiei.

Barry Jones lucrează de mai bine de patru ani în România şi spune că ales Timişoara ca nouă locaţie de dezvoltare centrului de inovaţii în urma unui studiu care a cuprins 20 de ţări şi care s-a desfăşurat pe o perioadă de peste 6 luni. El susţine că nu forţa de muncă mai ieftină de la noi a fost principalul motiv al deschiderii unei subsidiare aici. ,,Românii nu lucrează mai ieftin decât chinezii sau indienii, însă aici am gasit specialiştii de care aveam nevoie”, spune Jones.

Timişoara este orasul care s-a clasat pe primul loc in topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri.

Grupul mai deţine centre în oraşe precum Cambridge, Oxford, Londra, Tokyo, Shenzhen şi Hong Kong.

Frontier Silicon este o divizie a Toumaz Group, companie britanică producătoare de semiconductori ce se concentrază pe radioul digital, sisteme audio conectate şi îngrijire medicală prin sisteme wireless. Frontier Silicon a luat fiinţă în anul 2001 şi a fuzionat cu Toumaz în august 2012. Grupul britanic a inregistrat anul trecut afaceri de 35 de milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii