FacebookTwitterLinkedIn

Enel X va dezvolta trei proiecte prezentate în cadrul celui de-al doilea program european IPCEI (Proiect Important de Interes European Comun), creat pentru a sprijini industria europeană a bateriilor.

Cele trei proiecte fac parte din domeniul mobilităţii electrice, al sistemelor de stocare de mari dimensiuni şi al gestionării durabile a bateriilor cu litiu la sfârşitul duratei de viaţă a acestora.

Pe lângă faptul că aduce o contribuție importantă la decarbonizarea consumului, mobilitatea electrică reprezintă o oportunitate de a dezvolta industria italiană pentru producerea, dezvoltarea și reutilizarea bateriilor”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Scopul este de a promova dezvoltarea de soluții de încărcare ultrarapide care să răspundă în mod proactiv la evoluțiile de pe piață, având acces la încărcătoare mai puternice, arată un comunicat de presă emis astăzi, 27 ianuarie.

Enel X a prezentat, de asemenea, un proiect legat de dezvoltarea de software de optimizare pentru sisteme de stocare de dimensiuni industriale, care va dezvoltă și modele de învățare automată pentru utilizarea bateriilor refolosite. Mai mult, Enel X va dezvoltă şi testa soluţii industriale legate de logistică, transport şi stocare, automatizarea proceselor de dezasamblare şi reciclarea bateriilor atunci când vehiculele electrice, estimate la circa 60.000 tone pe an până în 2030 numai în Italia.