Cautare
, Staff

Energie |
|

Enel va investi aproximativ 70 de milioane de dolari în construcția celei mai mari centrale solare, care va deveni funcțională în cea de-a doua jumătate a anului 2018

Centrala El Paso, situată în districtul Cesar din nordul Columbiei, va avea o capacitate instalată de 86,2 MW și va putea genera aproximativ 176 GWh/an.
Don Jose

Enel, prin intermediul subsidiarei sale de energie regenerabilă, Enel Green Power Columbia (EGPC), construiește centrala solară El Paso cu o capacitate de 86,2 MW, primul proiect al său în Columbia și cel mai mare proiect de energie solară aflat în construcție în această țară. La El Paso, situată în districtul Cesar din nordul Columbiei, s-a desfășurat o vizită cu scopul prezentării proiectului și progresului acestuia lui Francisco Ovalle, guvernatorul regiunii Cesar, în prezența lui Antonio Cammisecra, Directorul Diviziei Globale de Energii Regenerabile a Enel Green Power (“EGP”). Lucio Rubio, Director de Țară al Enel Columbia precum și reprezentanți ai autorităților naționale, regionale și locale, au fost de asemenea prezenți..

 „Construcția centralei El Paso este un punct de referință în dezvoltarea diviziei de regenerabile a Grupului Enel din Columbia și, de asemenea, marchează un pas important în procesul diversificării mixului energetic al țării, reflectând astfel valoarea pe care o pot aduce energiile din surse regenerabile”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power. „Valorificăm expertiza de care dispunem pentru a construi prima centrală solară de mari dimensiuni și cu dispecerat energetic integrat din Columbia, ceea ce presupune un angajament zilnic pentru furnizarea energiei electrice în rețea, la fel ca în cazul oricărei alte centrale de energie convențională de mari dimensiuni. Columbia prezintă o serie interesantă de oportunități de dezvoltare pentru Enel Green Power pentru că beneficiază de o bogăție a resurselor de energii regenerabile, acesta fiind motivul pentru care suntem atât de dedicați în dezvoltarea unui portofoliu diversificat de proiecte solare și eoliene în această țară”, a mai adăugat acesta.

Enel va investi aproximativ 70 de milioane de dolari americani în construcția centralei El Paso, care este așteptată să intre în funcțiune în cea de-a doua jumătate a anului 2018. Centrala solară va fi alcătuită din aproximativ 250.000 de panouri solare și, odată ce va fi complet funcțională, va putea produce o capacitate de energie de 176 GWh/an. Centrala va fi conectată la Sistemul Național de Transport al Energiei, prin intermediul stației de transformare El Paso.

În conformitate cu modelul de Creare a Valorii Comune (Creating Shared Value – CSV) adoptat de Grup, ce are ca scop îmbinarea dezvoltării companiei cu nevoile comunității locale, EGPC a implementat diverse initiațive pentru a sprijini afacerile și comunitățile locale, care includ cursuri de antreprenoriat, proiecte pentru eficientizarea energiei și electrificarea zonelor rurale care vizează anumite școli din zonă, dar și proiecte privind mediul înconjurător și conservarea ecosistemelor locale. În plus, șantierul centralei El Paso este bazat pe modelul Enel de „Șantier Sustenabil”, care presupune utilizarea rațională a resurselor, prin sisteme de economisire a apei și procese de reciclare. Mai mult, El Paso a fost construită pentru a se integra în comunitățile vecine și în zonă, designul centralei având prevăzut un coridor pentru mediul înconjurător care va permite animalelor sălbatice să treacă prin situl de construcție al centralei.

În Columbia, Enel este primul investitor privat din sectorul energetic al țării. Emgesa, subsidiara de producție a Grupului, are o capacitate instalată totală de peste 3,5 GW, egală cu o cotă de piață de 21% din surse termale și hidroelectrice. Codensa este compania de distribuție a Grupului Enel în Columbia, care distribuie și vinde energie electrică în Bogota și în alte 103 municipii din districtele Cundinamarca, Boyaca și Tolima, servind peste 3,3 milioane de clienți, echivalentul unei cote de piață de aproximativ 25%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii