FacebookTwitterLinkedIn

Mooney Group este un fintech care operează în segmentul proximity banking şi plăţi, evaluat la 1,3 miliarde euro.

Acordul prevede ca Enel X să cumpere 50% din capitalul social al Mooney, în timp ce Banca 5, care deţine în prezent o participaţie de 30% din Mooney, îşi va creşte aportul la 50%.

Enel X va plăti între 334 de milioane de euro şi 361 de milioane de euro pentru participația sa; respectiva contribuţie constă în 220 de milioane de euro pentru capitalul propriu şi o componentă variabilă legată de un mecanism de ajustare a preţului la închidere.

Intesa Sanpaolo va plăti la închidere între 88 de milioane de euro şi 94 de milioane de euro; respectiva contribuţie constă la rândul său în 88 de milioane de euro pentru capitalul propriu şi o componentă variabilă legată de un mecanism de ajustare a preţului la închidere.

Această achiziţie este o oportunitate de creştere pentru noi în spaţiul fintech, care vine în completarea viziunii industriale a Grupului Enel, plăţile digitale fiind din ce în ce mai utilizate pentru facturile de energie electrică, precum şi pentru servicii avansate, cum ar fi mobilitatea electrică. Cu plăţile digitale putem satisface nevoile de confort şi flexibilitate ale clienţilor, în conformitate cu abordarea noastră centrată pe client. Aşteptăm cu interes să cooperăm cu noul nostru partener, Intesa Sanpaolo, cu scopul de a oferi o gamă tot mai largă de servicii şi de a continua să satisfacem nevoile în creştere ale clienţilor noştri, într-un mod din ce în ce mai eficient”, a spus Francesco Starace,  CEO şi General Manager Enel.

Tranzacția va fi încheiată la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022.

În urma finalizării tranzacţiei, toate activităţile legate de segmentul de servicii financiare a Enel X în Italia, comercializate sub brandul Enel X Pay, vor fi vândute către Mooney. Enel X va vinde către Mooney,  pentru 140 de milioane de euro, participaţiile sale egale cu 100% din capitalul social al Enel X Financial Services, CityPoste Payment şi Paytipper (sub rezerva executării opţiunii de cumpărare existente pentru a creşte participarea Enel X la aceasta din urmă din cota sa actuală de 55%), creând astfel un fintech comun.

Schumann Investments este controlată de fondul internaţional de capital privat CVC Capital Partners Fund VI.