FacebookTwitterLinkedIn

Situată în regiunea chiliană Coronel, Unitatea I de 128 MW a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina a fost scoasă din funcțiune. 

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile  S.A. (“Enel  Generación Chile”), a scos din uz şi a încetat operaţiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Naţional de Decarbonizare din Chile. Prin acest proiect, pe lângă închiderea centralei pe cărbune Tarapacá pe 31 decembrie 2019 şi închiderea estimată pentru mai 2022 a ultimei centrale Enel pe cărbune din ţară, Unitatea ÎI din Bocamina, compania face progrese constante în procesul de decarbonizare a mixului de energie din Chile”, a informat grupul italian, printr-un comunicat de presă.

Închiderea Unităţilor  I şi ÎI  din  Bocamina a fost mai rapidă faţă de termenul prevăzut de Enel Generación Chile în Planul Naţional de Decarbonizare al ţării, semnat cu Ministerul Chilian al Energiei în data de 4 iunie 2019. 

Pe 6 iulie 2020, Enel Generación Chile a primit autorizaţia  de la Comisia Naţională a Energiei a ţării pentru a deconecta Unitatea I din Bocamina.

Trăim un moment istoric de când suntem prezenţi în Chile. Avansăm cu viteză maximă spre un mix de generare de energie din ce în ce mai durabil. Până în 2023, vom închide toate unităţile noastre pe bază de cărbune din Chile, care au produs în total 636 MW până în 2019, şi vom finaliza generarea suplimentară a aproximativ 2,4 GW din surse regenerabile în ţară. În prezent, din obiectivele de mai sus, am eliminat deja 286 MW pe bază de cărbune prin închiderea centralelor din Tarapacá şi  Bocamina Unitatea I  şi avem în jur de 1,3 GW din surse regenerabile de energie în dezvoltare. De asemenea, odată cu închiderea  Unității II din Bocamina, ne aşteptăm să devenim prima companie de energie din Chile care închide centralele de cărbune“, a declarat Salvatore Bernabei, directorul Global Power Generation din cadrul Grupului Enel.