Cautare
, Contributor

Energie |
|

Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030

Enel vrea să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră până în 2030 și are drept țintă decarbonizarea completă până în 2050.  
Logo Enel

Grupul energetic italian Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, faţă de anul de referinţă 2017.  Compania a redus deja emisiile directe de gaze cu efect de seră pe kWh cu mai mult de 36% în 2019 faţă de nivelurile din 2007, anunță Enel printr-un comunicat de presă.

Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, faţă de anul de referinţă 2017, devenind prima mare companie integrată de utilităţi la nivel global care şi-a asumat reducerea emisiilor în concordanţă cu angajamentele Organizaţiei Naţiunilor Unite de a limita încălzirea globală la 1,5° C peste nivelurile preindustriale şi eliminarea emisiilor până în 2050, cu certificarea Science Based Targets (Obiective Bazate pe Ştiinţă – SBTi)”, arata sursa citata.

Noua ţintă a Enel aprobată de iniţiativa Science Based Targets implică o reducere a pragului de emisii directe al Grupului până la 82 gCO2eq/ kWh în 2030, de la 125 gCO2eq/ kWh corespunzător obiectivului anterior de 70%, anunţat anul trecut.

Cu angajamentul de avea o reducere atât de drastică a emisiilor noastre, suntem lideri în lupta împotriva încălzirii globale. Pe măsură ce progresăm pe această cale, lucrăm neîncetat pentru a ne menţine pe primul loc în tranziţia energetică printr-un accent din ce în ce mai mare pus pe activităţile care nu generează emisii de carbon. Creştem cota surselor regenerabile în mixul nostru de generare de energie. Colaborăm cu clienţii noştri pentru eficienţă energetică şi electrificare, schimbare pe care o oferim prin reţele electrice fiabile, digitalizate şi reziliențe. O companie cu adevărat durabilă şi inovatoare este una care nu ezită să accepte schimbarea, ci se implică şi conduce această transformare“, a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al Enel.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii