FacebookTwitterLinkedIn

Aparatul asamblat integral va pleca din portul Livorno către Punta Righini (Castiglioncello), în arhipelagul Toscanei. La eveniment au fost prezenți directorul general al EGP, Francesco Starace, și directorul general al 40South Energy, Michele Grassi.

Noul convertor a fost proiectat și construit pentru Enel Green Power, compania pentru energie regenerabilă a grupului Enel și lider mondial în domeniul energiei verzi, de către 40South Energy, una dintre cele mai inovatoare companii la nivel internațional în sectorul energiei marine. Aparatul asigură integrarea completă în mediul marin și mentenanță facilă.

Odată devenit operațional, fiecare convertor din familia R115 va putea genera circa 220 mii kWh pe an, pentru a acoperi nevoia de electricitate a peste 80 de gospodării.

Rezultatele primei faze de testare au confirmat performanța așteptată a convertorului în mediul marin și ușurința instalării acesteia. Mai mult, testarea a evidențiat îmbunătățiri ce pot face aparatul mai rezistent în apă. Cu această experiență dobândită în teren, partenerii continuă lucrul la optimizarea materialelor și structurii convertorului, cu scopul de a instala curând alte aparate din aceeași clasă în Marea Mediteraneană și în oceane, în special de pe coastele Chile și SUA.

Ca urmare a succesului testării, EGP și 40South Energy și-au consolidat parteneriatul tehnologic pentru a dezvolta, prin 40South Energy, un nou convertor ce transformă energia valurilor în electricitate, cu o capacitate nominală de 2 MW, axându-se pe sistemele operaționale utilizate și pe menținerea funcțiilor esențiale ale modelului sub testare. Astfel, cele două companii se bazează pe experiența dobândită la R115, beneficiind și de expertiza EGP în Operare și Mentenanță, dobândită la unitățile de generare a energiei regenerabile la nivel global.