Cautare
, Contributor

Energie |
|

Enel lansează un serviciu bancar pentru mobil

Enel X lansează, printr-un parteneriat cu Mastercard, un cont bancar online și o aplicație care vine la pachet cu un card digital și unul fizic.  
Enel-X-logo

Enel X intră pe piața serviciilor financiare digitale și a serviciilor bancare mobile, anunță compania printr-un comunicat de presă emis astăzi, 20 octombrie. Noul produs permite utilizatorilor să efectueze plăți și transferuri complet sigure, în timp real, direct prin intermediul aplicației telefonice, să dețină un card digital sau fizic, precum și să monitorizeze tranzacțiile și cheltuielile întregii familii

Cu Enel X Pay extindem platforma de produse și oferte, pentru a încorpora zona serviciilor financiare. Enel X Pay este un instrument digital menit să asiste clienții în gestionarea cu ușurință a operațiunilor financiare, bazându-se pe un partener inovator și de încredere precum Enel X”, a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X. “Dezintermedierea de la serviciile financiare tradiționale ne oferă opțiunea de a intra într-un sector extrem de competitiv, având capacitatea de a inova și dezvolta soluții noi, de la servicii de consultanță și management financiar, la servicii de asigurări.

Enel X Pay este un cont digital autohton, care implică un card și un cod IBAN italian, și permite utilizatorilor să efectueze mai multe tipuri de tranzacții: de la plata facturilor, a taxelor și a impozitelor către administrațiile publice înscrise în circuitul pagoPA din Italia, până la transferurile SEPA, de la transferurile P2P fără costuri suplimentare, la donații către organizații precum Salvați Copiii, Food for Soul și Medici Fără Frontiere.

Lansarea Enel X Pay ne consolidează poziția în sectorul fintech, contribuind la diseminarea plăților digitale și la dezvoltarea serviciilor financiare integrate în ecosistemul Enel”, a declarat Giulio Carone, CEO Enel X Financial Services. “Modelul de business la care țintim este cel al unei firme Big Tech, care inovează constant și are parteneriate strategice încheiate cu jucători de top din zona de tehnologie, punând astfel la dispoziția clienților soluții cu valoare adăugată ridicată.”

Utilizatorii pot gestiona contul bancar Enel X Pay direct din aplicația care vine la pachet cu un card digital și unul fizic.

În plus, datorită opțiunii “family” Enel X Pay, un cont dedicat poate fi activat pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, oferindu-le un card prepaid, care le permite să facă transferuri P2P, retrageri de numerar de la bancomate, precum și plăți online, pe site-uri de comerț electronic.

Enel X Pay este disponibil în Google Play (Android), urmând să devină disponibil, zilele următoare, și în App Store (iOS).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii