FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Enel va extinde cu 199 MW parcul eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, Kansas, cu investiţie de peste 281 de milioane de dolari. De asemenea, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a pus în funcţiune parcul eolian White Cloud, cu o capacitate de 236,5 MW, în comitatul Nodaway, Missouri, construcţie de aproximativ 380 de milioane de dolari.

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a demarat operaţiunile de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, Kansas, ajungând astfel la o capacitate  de 599 MW şi  devenind astfel cel mai mare parc eolian operaţional din portofoliul global al Enel. Parcul eolian White Cloud, cu o capacitate de 236,5 MW a fost, de asemenea, pus în funcţiune în comitatul Nodaway, Missouri. Odată cu cele două noi parcuri eoliene, Enel atinge în 2020 o capacitate totală de 865 MW în Statele Unite şi Canada”, a informat grupul.

Investiţia în construcţia White Cloud atinge o valoare de 380 de milioane de dolari, pe când cea în extinderea Cimarron Bend totalizează peste 281 de milioane de dolari.

Avansăm cu viteză maximă către un viitor energetic sustenabil. Într-un an dificil pentru toate sectoarele, echipele noastre au arătat dedicare excepţională pentru atingerea obiectivelor noastre de afaceri, continuând în acelaşi timp să prioritizeze sănătatea şi siguranţa. Aceste repere dovedesc încă o dată experienţa noastră în dezvoltarea, construcţia şi operarea centralelor de înaltă calitate, permiţând realizarea obiectivelor de sustenabilitate, alături de consumatorii de energie regenerabilă”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. 

Enel Green Power are trei proiecte în stadiul de construcţie în Statele Unite: parcul eolian Aurora de 299 MW din Dakota de Nord şi două proiecte solare + stocare în Texas: Lily (181 MW), precum şi Azure Sky (284 MW).