Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Enel a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea staţiei de transformare Orăştie

E-Distribuţie Banat, operator de distribuţie a energiei electrice din grupul Enel, a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea staţiei de transformare Orăştie din judeţul Hunedoara.  
Orastie E-Distributie 2.dng

Staţia este echipată cu două transformatoare cu o capacitate totală instalată de 32 Mega Volt Amperi (câte 16 MVA fiecare). Aceasta asigură alimentarea cu energie electrică a peste 14.000 de clienţi casnici şi industriali.

E-Distribuţie Banat, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit peste 12 milioane de lei pentru modernizarea integrală a staţiei Orăştie, judeţul Hunedoara, prin înlocuirea transformatoarelor, echipamentelor de înaltă şi de medie tensiune. Investiţia face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a reţelei electrice din Orăştie, care a presupus şi înlocuirea liniilor electrice subterane de medie tensiune, a posturilor de transformare şi a cutiilor de distribuţie”, a informat compania.

Proiectul de retehnologizare a presupus modernizarea integrală a staţiei prin înlocuirea echipamentelor primare de înaltă şi medie tensiune, a transformatoarelor de putere şi a dulapurilor de protecţii. Complementar, a fost modernizată clădirea unde se află amplasate celulele de medie tensiune şi camera de comandă, iar construcţiile civile exterioare au fost consolidate.

“Planul de investiţii al companiei prevede inclusiv modernizarea celei de-a doua staţii de transformare care alimentează zona Orăştie, în beneficiul a peste 3.000 de clienţi”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie.

Pentru anul în curs, E-Distribuţie Banat a bugetat investiţii de aproape 220 de milioane de lei pentru modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice. Din valoarea totală, 25 milioane de lei sunt dedicate lucrărilor de modernizare linii şi staţii de transformare de înaltă tensiune, 38 milioane de lei pentru lucrări de modernizare şi construcţie de linii de medie tensiune şi posturi de transformare, în timp ce 23 milioane de lei pentru liniile de joasă tensiune. 

În total, companiile E-Distribuţie din România investesc în 2021 aproximativ 880 milioane de lei (182 milioane de euro). ”Programele de investiţii din acest an au impact direct asupra capacităţii reţelei de a distribui energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranţă a clienţilor”, precizează compania.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii