FacebookTwitterLinkedIn

Prin filiala sa sud-africană de energie din surse regenerabile, Grupul italian Enel a investit 200 de milioane de euro pentru operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape, Africa de Sud.

Enel Green Power RSA, filiala sud-africană de energie din surse regenerabile a Grupului Enel, a început operarea comercială a parcului său eolian Nxuba de 140 MW din provincia Eastern Cape. Proiectul, a cărui construcţie a presupus o investiţie de 200 de milioane de euro, urmează să genereze o cantitate anuală de energie de 460 GWh”, a informat compania printr-un comunicat de presă.

Proiectul creşte la peste 650 MW capacitatea totală a companiei în această ţară, prin intermediul a opt parcuri operaţionale.

Această etapă importantă confirmă angajamentul EGP faţă de Africa de Sud şi consolidează poziţia noastră ca principalul producător independent de energie regenerabilă din ţară. Continuăm să facem investiţii pentru a diversifica şi mai mult mixul de generare, promovând în acelaşi timp o tranziţie energetică sustenabilă şi incluzivă, creând valoare pentru partenerii implicaţi”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power.