FacebookTwitterLinkedIn

Enel Green Power Brasil Participações, filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a investit 1,1 miliarde de dolari în construcţia a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, cu o capacitate cumulată de 1,3 GW.

Enel Green Power Brasil Participações Ltda. (EGPB), filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a început construcţia a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene şi o centrală fotovoltaică, în nord-estul Braziliei, cu o capacitate cumulată de 1,3 GW”, a anunţat grupul.

Parcurile eoliene Lagoa dos Ventos III (396 MW), Morro do Chapéu Sul ÎI (353 MW), Cumaru (206 MW) şi Fontes dos Ventos ÎI (99 MW), precum şi centrala solară São Gonçalo III (256 MW), vor fi susţinute în principal prin contracte de furnizare a energiei electrice pe piaţa liberă din Brazilia.

“Demararea lucrărilor de construcţie a noilor capacităţi de energie regenerabilă, de 1,3 GW, reprezintă o etapă fără precedent în istoria companiei noastre în Brazilia, mai ales în contextul provocărilor actuale. Aceste proiecte ne consolidează poziţia de lider pe piaţa energiei solare şi eoliene din Brazilia şi reiterează angajamentul nostru privind dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă, diversificarea mixului energetic al ţării, precum şi dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power.

Grupul Enel va investi aproximativ 5,6 miliarde de reali brazilieni pentru realizarea acestor proiecte, echivalentul a aproximativ 1,1 miliarde de dolari, la cursul de schimb actual. 

”În timpul construcţiei unităţilor de producţie, vor fi puse în aplicare protocoale riguroase de siguranţă, având în vedere pandemia şi în conformitate cu măsurile impuse de autorităţile sanitare, cu scopul de a asigura protecţia necesară a celor implicaţi în construcţia centralelor, precumşi a comunităţilor în care acestea sunt construite. Compania a stabilit reguli stricte privind călătoriile, care prevăd o perioadă de carantină preventivă în cazul în care lucrătorii trebuie să meargă în oraşe aflate în afara regiunii în care este amplasat şantierul, igienizarea sporită a facilităţilor, vehiculelor şi spaţiilor înconjurătoare de pe şantiere, precum şi măsuri de siguranţă a practicilor de lucru. Pe şantiere, echipele au fost organizate astfel încât să se mențină şi să se respecte distanţarea socială. Enel Green Power desfăşoară, de asemenea, campanii masive de testare la fiecare două săptămâni care implică toţi lucrătorii de pe şantiere”, arată grupul.

În Brazilia, Grupul Enel, prin filialele sale EGPB şi Enel Brasil, are o capacitate totală regenerabilă instalată de peste 3.4 GW, din care 1.210 MW provin de la centrale eoliene, 979 MW de la centrale fotovoltaice şi 1.269 MW de la centrale hidroelectrice.