FacebookTwitterLinkedIn

Enel, prin filiala sa Enel Green Power North America, a început construcția unui nou proiect solar în America de Nord, arată un comunicat de presă emis astăzi, 14 octombrie. Compania a anunțat încă din luna iulie că va investi în centre hibride de energie din surse regenerabile cu stocare în Statele Unite.

Enel Green Power este foarte implicată în stocarea de energie electrică în America de Nord. La doar câteva luni de la anunțarea proiectului Lily, revoluționarul Azure Sky este încă un pas înainte către un viitor sustenabil, cu centrale flexibile, hibride, care vor genera energie regenerabilă, stabilizând în continuare rețelele electrice”, a declarat Salvatore Bernabei, noul CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation în cadrul Grupului Enel. „Acest proiect demonstrează reziliența tranziției energetice alimentate de inovare și un apetit constant pentru energie regenerabilă din partea clienților comerciali.

Enel va colabora cu The Home Depot pentru construirea centrului situat la vest de zona Dallas-Fort Worth din Haskell, Texas. Proiectul cuprinde o instalație fotovoltaică de 284 MW1 asociată cu o baterie de 81 MW și se așteaptă să devină operațional până în vara anului 2021.

Colaborarea noastră cu Enel Green Power ne întărește eforturile de a folosi energia durabilă produsă în afara locațiilor noastre”, a declarat Ron Jarvis, directorul de Sustenabilitate al The Home Depot. „Nu numai că ne extindem opțiunile energetice și ne reducem amprenta de carbon, dar, atunci când The Home Depot achiziționează sau produce energie din surse regenerabile, întărim argumentul pentru alternative de energie curată.”

Aproape 700.000 de panouri bifaciale fotovoltaice din proiectul Azure Sky vor genera peste 586 GWh în fiecare an, care vor fi livrați în rețea și care vor încărca bateria amplasată în aceeași instalație, ceea ce echivalează cu evitarea emisiilor anuale de peste 386.000 de tone de CO2 în atmosferă, arată sursa citată.