Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Enel Green Power Chile începe construcția parcului solar Domeyko în Regiunea Antofagasta, o investiție totală de 164 milioane de dolari

Enel Chile, prin filiala sa de energie din surse regenerabile Enel Green Power Chile, a început construcția parcului fotovoltaic Domeyko de 204 MW, situat în regiunea Antofagasta. Centrala solară va fi finalizată până în luna iulie 2021 și va implica o investiție totală de 164 milioane de dolari.
Enel Green Power logo

Parcul Domeyko se va fi întinde pe o suprafață de aproximativ 700 de hectare și va include instalarea a 472.590 de panouri fotovoltaice mono-cristaline bi-faciale, cu o tehnologie de vârf care permite o eficiență mai mare în captarea radiației solare. Odată operațională, centrala va produce în jur de 589 GWh, evitând emisia de 439.000 de tone de CO2 în atmosferă.

“Odată cu începerea construcției Domeyko, suntem în măsură să ne consolidăm prezența în sectorul energiei regenerabile din Chile, o țară bogată în resurse energetice”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation. „Acest efort subliniază încă o dată angajamentul nostru neobosit de a accelera tranziția energetică în Chile, deschizând calea către un mix de energie curată și eficientă, sprijinind în același timp ambițiile de sustenabilitate ale țării.”

Pe perioada construcției instalației, sunt puse în aplicare protocoale riguroase de siguranță impuse de pandemie, în conformitate cu indicațiile date de autoritățile medicale, cu scopul de a asigura protecția necesară celor aproape 600 de angajați implicați în realizarea lucrărilor. Măsurile includ utilizarea obligatorie și permanentă a echipamentelor personale de protecție și, totodată, menținerea distanțării sociale de către echipele de lucru.

Parcul fotovoltaic Domeyko face parte dintr-un portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, cu obiectivul de a adăuga 2 GW de capacitate instalată până în 2022, din care jumătate se află deja în construcție.

Enel Green Power Chile este o filială a Enel Chile și este lider pe piața energiei din surse regenerabile din Chile, cu un portofoliu diversificat cuprinzând energie eoliană (564 MW), solară (492 MW), hidro (92 MW) și geotermală (41 MW).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii