Cautare
, Contributor

Energie |
|

Enel finanțează un masterat pentru formarea experților în rețelele electrice

Masteratul organizat de Enel și Politehnica din Milano are în vedere formarea profesioniștilor în rețele electrice.  
Logo Enel

Enel și Politehnica din Milano propun un curs pentru formarea experților în rețelele inteligente care vor putea contribui la tranziția energetică, arată un comunicat de presă. Înscrierile sunt deschise până pe data de 6 ianuarie.

Prin colaborarea cu Universitatea Politehnică din Milano, ne propunem să generăm competențe în concordanță cu viitorul sectorului energetic”, a declarat Antonio Cammisecra, directorul pentru Infrastructură Globală și Rețele al Enel. „Cursul internațional dedicat rețelelor inteligente este o premieră absolută și este în concordanță cu angajamentul Grupului Enel de a promova programe de formare compatibile cu nevoile tranziției energetice. Căutăm tineri dispuși să se implice pentru a deveni protagoniști ai transformării rețelelor în infrastructuri avansate tehnologic susținute de platforme digitale, către o economie decarbonizată. Răspândirea rețelelor inteligente va permite integrarea tot mai mare a energiei regenerabile și electrificarea consumului, permițând dezvoltarea economică și durabilă a comunităților.

Programul, deschis studenților de toate naționalitățile, include lecții teoretice și pregătire experimentală în laborator cu 330 de ore de predare dedicate contextului energetic, specificul și implementarea rețelelor inteligente, cu un accent tehnic pus pe sănătate și siguranță, cu 100 ore de laborator și 210 ore de lucru în cadrul companiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii