Cautare
, Contributor

Energie |
|

Enel definește un cadru de finanțare care vizează sustenabilitatea

Enel a publicat astăzi, 14 octombrie, cadrul de finanțare asociat obiectivelor de sustenabilitate. Printre obiectivele acestuia se află utilizarea unor instrumente financiare sustenabile și emiterea mai multor soluții de finanțare. 
Logo Enel

Enel a lansat cadrul de finanțare asociat obiectivelor de sustenabilitate (SLF – Sustainability-Linked Financing), care stabilește o serie de indicatori cheie de performanță, obiective și principii, pentru a ghida utilizarea instrumentelor financiare sustenabile, arată un comunicat de presă emis astăzi, 14 octombrie.

Acest cadru reprezintă o etapă importantă pentru Enel, în drumul către integrarea deplină a sustenabilității în strategia corporativă de finanțare,” a declarat Alberto De Paoli, CFO Enel. 

Cadrul acoperă următoarele instrumente de finanțare: obligațiuni de sustenabilitate, împrumuturi de sustenabilitate și obiectivul de dezvoltare durabilă ODD 7 (energie accesibilă și curată) țintă.

Stabilind obiective clare și indicatori de performanță în ceea ce privește utilizarea instrumentelor financiare sustenabile, acest cadru va contribui la asigurarea implementării unei strategii de finanțare coerente care să susțînă angajamentele companiei privind obiectivele ONU de dezvoltare durabilă (ODD)”, a adăugat Alberto De Paoli.

Cadrul a fost conturat în conformitate cu Principiile Obligațiunilor de Sustenabilitate (SLBP – Sustainability-Linked Bond Principles) din 2020, administrate de Asociația Internațională a Pieței de Capital (ICMA), precum și Principiile Împrumuturilor de Sustenabilitate din 2020, publicate de Loan Market Association (LMA).

Grupul își propune să majoreze ponderea surselor de finanțare sustenabile din datoria brută până la 43% în 2022 și la aproximativ 77% în 2030 față de 22% în 2019.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii