FacebookTwitterLinkedIn

Enel a anunţat că dezvoltă cinci proiecte de energie regenerabilă (eoliene, solare şi hibride) în Statele Unite, în Texas, Illinois şi Oklahoma. Se estimează că aceste inițiative vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, mai exact venituri din impozite pentru comunităţile locale şi venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor.

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power America de Nord, a început dezvoltarea a cinci proiecte de energie regenerabilă în Statele Unite, printre care proiectul solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay, eolian+stocare Ranchland şi proiectele de energie eoliană Altă Farms şi Rockhaven. În plus, Enel va adăuga sisteme de stocare pe bază de baterii de 57 MW pentru două proiecte deja operaţionale din Texas, respectiv parcul eolian High Lonesome şi parcul fotovoltaic Roadrunner“, a anunţat grupul. 

Enel a anunţat anterior demararea construcției a trei alte proiecte hibrid de generare şi stocare de energie regenerabilă în Texas, printre care proiectele solar+stocare Lili, solar+stocare Azure Sky, eolian+stocare Azure Sky. De asemenea, compania și-a arătat intenția de a retehnologiza parcul eolian High Lonesome, de 500 MW, şi parcul fotovoltaic Roadrunner, de 497 MW, din Vestul Texasului, cu câte un sistem de stocare cu baterii de 57 MW, înceapă în această vară.