FacebookTwitterLinkedIn

În prezent compania de servicii IT are peste 1.500 de angajați la nivel de grup.

Endava planifică o creștere anuală de 25% a numărului de angajați în cadrul centrelor de dezvoltare și suport din România și Moldova, unde deja lucrează peste 1.300 de oameni. În Macedonia, în următoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni în sediul din Skopje și intenționează să crească echipele astfel încât să ajungă la peste 400 de angajați în următorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numărul total de angajați la nivel de grup.

Macedonia este cunoscută ca fiind piața de IT&C cu cea mai rapidă creștere din regiunea adriatică, susțin reprezentanții Endava.

Companiile IT sunt în căutare de specialiști în securitate informatică

Cu 41% din populație având vârsta sub 30 de ani și un număr tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolvenților în domeniul IT&C în Macedonia aproape s-a dublat în ultimii patru ani. În Skopje deja există o comunitate IT care numără circa 8.000 de specialiști. Universitățile locale înființează facultăți de informatică foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolvenți IT pe an susțin creșterea rapidă a sectorului IT. Având zboruri directe din Londra și conexiuni bune prin Viena și Zagreb, și aflându-se în fusul orar din Europa Centrală, Skopje are o amplasare foarte bună pentru colaborarea cu clienți din Europa de Vest și America de Nord.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000 şi livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăți electronice, retail, telecomunicații, media și publishing, având o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.