Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Emmanuel Macron spune că este timpul pentru un compromis pentru a debloca negocierile cu privire la bugetul şi planul de relansare european

Preşedintele francez Emmanuel Macron spune că este  timpul pentru un compromis pentru a debloca negocierile cu privire la bugetul şi planul de relansare european, potrivit AFP.
 aboneaza-te
macron

„Este important ca noi să lucrăm toţi împreună la stabilirea condiţiilor unui acord cât mai repede posibil”, a declarat el, în timp ce bugetul UE pe 2021-2027 pe care se sprijină planul de redresare post-COVID se află în centrul unor negocieri aprige între Parlamentul European şi statele membre, transmite Agerpres.

Liderii europeni au aprobat în iulie un plan de relansare de 750 de miliarde de euro pentru ieşirea din criza economică provocată de coronavirus. Acest plan se sprijină pe un buget european de 1,074 miliarde de euro pentru 2021-2027, în prezent suspendat din cauza absenţei unei aprobări din partea parlamentarilor europeni.

„Sunt exprimate opinii, ele sunt legitime, eu respect mult Parlamentul European, dar dacă încercarea de a îmbunătăţi acordul “istoric” din iulie slăbeşte acest acord, atunci nu mergem în direcţia bună şi ne asumăm riscuri”, a avertizat Macron.

Şefi de stat şi de guvern s-au întâlnit joi cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, care a comunicat că negocierile privind bugetul multianual “sunt în impas”, în absenţa unui “pas mic” din partea statelor.

Or, timpul presează, a apreciat Emmanuel Macron: “lumea se uită la noi, în special pieţele financiare”. Într-un context economic foarte sumbru şi în faţa celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, “va trebui cel mai probabil să redefinim un răspuns orchestrat”, a adăugat președintele Franței.

„Este mai degrabă timpul pentru un spirit de compromis între instituţii”, a subliniat Macron.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii