FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE: Emmanuel Macron (En Marche!) a câștigat primului tur al alegerilor prezidențiale din Franta, cu 23,75% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale definitive anunțate luni dimineața de Ministrul de Interne. Macron se va confrunta în turul al II-lea cu Marine Le Pen, candidata Frontului National (extrema dreapta), care a obtinut 21,53% din voturi în primul tur. Prezența la urne a fost de aproape 80%.

(textul inițial)

Balanţa ar urma să se îndrepte şi mai mult în favoarea candidatului de centru-stânga după numărarea tuturor voturilor exprimate în marile oraşe şi zone metropolitane din Franţa, precum şi în secţiile din Canada şi Statele Unite.

Primele rezultatele parţiale arătau 24,38% din voturi pentru Marine Le Pen şi 22,19% pentru Emmanuel Macron după numărarea a 20 de milioane de voturi exprimate în Hexagon.

Francois Fillon (conservator) şi Jean-Luc Melenchon (extrema stângă) şi-au recunoscut deja înfrângerea în faţa propriilor susţinători, iar ultimul a refuzat să-şi exprime sprijinul pentru Macron sau Le Pen.

Între timp, prezidenţiabilul conservator a anunţat că are de gând să voteze cu Emmanuel Macron pentru a opri ascensiunea Frontului Naţional.