Cautare
, Contributor

Redactor

Imobiliare |
|

Emma Goodford (Knight Frank): „Acum ți se oferă întreaga lume ca ”teren de joacă”, față de situația anterioară în care oamenii de afaceri preferau investițiile la nivel local”

Criza financiară a obligat companiile să privească mult mai departe de granițele țărilor lor, dar a ridicat potențialul activelor valoroase din țări mai mici. Despre acest aspect inedit al ultimilor 2 ani dar și despre altele din piața imobiliară a făcut mai multe considerații Emma Goodford, Head of EMEA Tenant Representation Knight Frank, pentru Forbes România.
PB2014_EmmaGoodford_2

Forbes: Ce s-a schimbat în ultimii ani în mediul de afaceri european?

Emma Goodford: „În trecut piețele erau mult mai localizate, mai regionale si ceea ce s-a întâmplat în ultimele 24 de luni, deși e greu de spus dacă principala cauză este numai criza financiară, este că am dobândit o circulație la nivel internațional a capitalului. Iar acest lucru conferă stabiliatate, și o ”internaționalitate”, dar nu numai la nivel continental ci la nivel global.

Acum ți se oferă întreaga lume ca ”teren de joacă”, față de situația anterioară în care oamenii de afaceri preferau investițiile la nivel local, sau în țări din maxima proximitate. Dintr-o perspectivă imobiliară, activele foarte bune, valoroase intră de acum pe piața internațională și nu rămân de interes doar pentru investitorii și companiile locale și acest lucru va avea efecte foarte bune asupra prețurilor”.

Forbes: Cum pot evita statele europene riscurile economiei?

Emma Goodford: „Este adevărat că acum se pune problema dacă Guvernele să cheltuiască mai mult pentru a îmbunătăți poziția economică a unei țări, sau dacă acest lucru ar trebui realizat prin rezolvarea problemei deficitului, adică tocmai prin reducerea cheltuielilor. Cred că țările care investesc în infrastructură vor fi mai puțin sub pericolul riscurilor decât cele care investesc mai puțin. Dar inevitabil, în diferite țări, guvernele au viziuni diferite despre cum să trateze aceste chestiuni”.

Forbes: S-a schimbat în vreun fel strategia companiilor vis-a-vis de investițiile imobiliare?

Emma Goodford: „Afacerile au devenit mult mai uniforme în privința abordării strategiilor legate de imobiliare. Vor același lucru de la clădiri și de la mediul pe care acestea în conferă, în conformitate cu piața în care sunt. Este foarte important să oferi servicii de o natură asemănătoare, la nivel internațional, dar care să corespundă unei anumite piețe locale, precum este și o provocare să răspunzi tuturor solicitărilor și modificărilor pe care clienții le prezintă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii