Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Emil Iugan – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Emil Iugan Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 61 de ani Resedinta: Bistrița-Năsăud Domeniu/Companie: Exploatarea și industrializarea lemnului, construcții

Societatea MIS Grup SRL, deţinută de omul de afaceri Emil Iugan, se extinde în sectorul construcţiilor, pe lângă exploatarea şi industrializarea lemnului. La începutul acestui an, MIS Grup a câştigat o licitaţie de peste 2 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii comunei Telciu, din judeţul Bistriţa-Năsăud. Proiectul integrat din Telciu presupune realizarea reţelei de canalizare pentru apele menajere şi amenajarea unei staţii de epurare a apelor uzate şi asfaltarea unor drumuri comunale.

Emil Iugan deţine în comuna Lunca Ilvei cea mai modernă fabrică din ţară pentru fabricarea cherestelei. Pentru aceasta au fost necesare investiţii de 17 milioane de euro realizate în ultimii trei ani. De asemenea este prevăzută construirea unei grădiniţe cu orar prelungit.Însă nu toate afacerile sale au crescut în această perioadă dificilă.

Firma MIS Grup Transport Feroviar a fost execută silit de către Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Sângeorz-Băi pentru recuperarea datoriilor către bugetul de stat, cifrate la 20.000 de lei. MIS Grup a fost prima companie privată din ţară care a concesionat în 2004 un tronson de cale ferată, cu o lungime de 22 de kilometri. Concesionarea s-a făcut prin intermediul Bursei Române de Mărfuri. Încasările reduse l-au determinat pe Iugan să cedeze la scurt timp exploatarea căii ferate Ilva Mică – Rodna, păstrând doar contractul de întreţinere a căii de rulare.

Vezi care era averea lui Emil Iugan în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii