FacebookTwitterLinkedIn

Supranumită The Embassy, vila a fost amenajată de designerul de interior canadian Ferris Rafauli care, în ultimii ani, și-a făcut o reputație din stilul extravagant în care amenajează locuințele celebrităților. Rafauli a jonglat cu grație cu materiale precum calcarul, lemnul exotic, bronzul și marmura, într-un stil care ar putea fi descris drept o interpretare modernă a combinației între Beaux Arts și Art Deco. „Am vrut o structură care să reziste 100 de ani, pentru că urma să fie construită în orașul meu natal. Monumental este cuvântul care descrie clădirea și sentimentul pe care îl ai când o privești. Va fi parte din moștenirea mea, deci trebuie să fie solidă și atemporală”, a declarat Drake pentru Architectural Digest.

Proprietatea se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați și a fost achiziționată în 2015 pentru 6,7 milioane de dolari. „Ambasada” a fost construită de la zero după planurile și ideile lui Drake.
Livingul are o înălțime de 13 metri și are în centru un spectaculos candelabru, o reproducere după cel creat în 1963 de Hans Harald Roth pentru Opera Metropolitană din New York. Conținând 20.000 de cristale Swarovski tăiate manual, candelabrul este al doilea ca mărime din lume.

Un alt spațiu care îți taie respirația este lounge-ul amenajat într-o nuanță tare de galben, care a apărut deja în câteva dintre videoclipurile lui Drake. Panourile hexagonale ale tavanului, iluminate din spate și acoperite în piele falsă de căprioară, și candelabrul Venini din sticlă, care imită un soare care pare că a făcut explozie, sunt elemente care dau unicitate acestei încăperi.
Dormitorul principal măsoară 300 de metri pătrați. Patul și somiera costă aproape 100.000 de dolari și cântăresc peste o tonă, greutate depășită de două ori de cada din baia principală, care a fost decupată dintr-un singur bloc de marmură.
Dressing-ul pe două niveluri este decorat cu feronerie de ametist, pietre de cristal și scaune tapițate cu tafta cu model în formă de diamant, cu marginile prinse în nituri din nichel șlefuit. Printre celelalte amenajări spectaculoase ale Ambasadei merită menționat terenul de baschet la standarde NBA, piscina interioară de granit sau studioul de înregistrări cu un lounge amenajat ca un club de noapte.

E greu să nu te simți copleșit de opulența care te urmărește la fiecare pas. „Casa arată că la 27 de ani am avut suficientă încredere în mine pentru a-mi asuma sarcina construirii ei și că locul în care m-am născut va rămâne pentru totdeauna un reper solid pentru mine”, declară artistul. Purtând amprenta gustului și a stilului aparte al lui Drake, casa nu va fi ușor de vândut în cazul în care muzicianul își va dori acest lucru la un moment dat. Și nici nu pare să fie un loc unde rapperul să-și petreacă iernile – de altfel, chiar în timp ce construia „Ambasada”, Drake a mai achiziționat o vilă în Hidden Hills, Los Angeles, unde e soare tot timpul anului.

În vârstă de 34 de ani și cu peste 170 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Aubrey Drake Graham este unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni contemporani; este deținătorul a patru premii Grammy și a 27 de premii Billboard și se află pe prima poziție în topul artiștilor cu cele mai multe single-uri vândute, clasament certificat de Recording Industry of America Association.

Drake a început să investească în proprietăți imobiliare în 2012, când a cumpărat cu 7,7 milioane de dolari o reședință de 1.200 de metri pătrați. În 2015, a cumpărat cu 2,85 milioane de dolari o proprietate învecinată, de 400 de metri pătrați, iar în 2018 a plătit 4,5 milioane de dolari pentru o a treia proprietate în zonă. Cum bine observa revista Robb Report, probabil că „norocoșii agenți imobiliari ai lui Drake locuiesc, la rândul lor, în case foarte frumoase”.

Foto Profimediaimages.ro