FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta a fost un an bun pentru noi, dar am învățat minim 3 lucruri. În martie, când s-au oprit anumite lucruri, ne-am dat seama că trebuie să ne întoarcem la trei puncte. Unu: flexibilitate. În momentul în care vânzările noastre au scăzut semnificativ, pentru că a fost un șoc, ne-am dat seama că trebuie să fim flexibili- flexibili în ceea ce facem, flexibili în proiectele pe care le avem”, ne spune Emanuel Poştoacă în cadrul evenimentului online Forbes reInventarea României. Pe lângă această dimensiune, fondatorul și președintele Nordis Group adaugă și partea de hărnicie. Având experiența crizei financiare din 2008, echipa a ales să se dedice și să muncească timp de 12 ore pe zi. “A venit vara, evident că a apărut ceea ce economiștii din lume îl numesc <optimism irațional>. Pentru noi a fost benefic acest optimism irațional.

“În același timp ne-am dat seama că flexibilitatea și hărnicia, dacă nu sunt completate de un cash-flow pozitiv, nu reușești să ajungi unde vrei să ajungi“, adaugă el, punctând totodată al treilea concept pe care Nordis și-a concentrat atenția.

“Putem sa ne plângem că este pandemie sau putem să acționăm.”

Însă nu e suficient să privim criza într-un mod retrospectiv și, drept urmare, fondatorul și președintele Nordis Group oferă o serie de predicții și planuri pentru următorul an. 

Noi nu punem nimic pe hold, ci din contra, accelerăm. Toată lumea este de acord cu cel puțin două lucruri: pe domeniul nostru, sau pe care ne axăm în principal și anume turism- turismul este subdezvoltat în România, și doi: turismul intern va crește cu minim 20-25% în următorii 2-3 ani din motive pe care le știm cu toții“. De aceea, Nordis accelerează proiectele în lucru, concretizate în stațiunea Mamaia și Sinaia. Complementar, prin achiziția unor terenuri în Brașov și București, grupul vrea să pornească mai repede construcția hoteluri. Poate chiar unele de 5 stele: “Este un loc în această piață de turism neocupat. Și noi încercăm să facem acest lucru.”

Printre planurile ambițioase, Emanuel Poştoacă analizează și provocările anului 2021: “Chiar dacă singura certitudine a fost incertitudinea, fiecare domeniu are anumite lucruri specifice. Noi când începem construcția unui hotel, nu putem să ne mai gândim dacă îl terminăm sau nu. Trebuie să îl terminăm.”