Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Emanoil Savin

Emanoil Savin.jpg
Avere: 8 milioane de euro Vârsta: 53 de ani Reşedinţă: Prahova Domenii: Turism, imobiliare

Emanoil Savin, primarul Buşteniului, este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din județul Prahova. Deţine Hotelul Alexandros din Buşteni, mai multe vile, pensiuni şi terenuri nu doar în localitate. Hotelul de trei stele Alexandros, care dispune de 46 de camere, este unul dintre cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei.

Pentru mulţi turişti, principala atracţie o constituie crama cu o colecţie impresionată de vinuri vechi. Savin nu se plânge că nu are turişti, dar efectele crizei se văd mai ales pe partea de încasări. Cu toate acestea, nu a renunţat la planurile de investiţii, deşi au fost date peste cap de criză. Vrea să construiască în locul fostelor tabere de la complexul Lotru-Dorna un hotel pentru sportivi, Alexandros Sport, dar şi un hotel Alexandros la Sinaia. Savin mai este proprietarul a circa 13 hectare de teren la Moara Vlăsiei, Berceni, Vidra şi Ploieşti. Mai are case şi apartamente în Buşteni, Ploieşti şi Bucureşti.

A fost implicat în privatizarea controversată a societăţii Automatica din Bucureşti. Nici trecutul politic nu este la îndemâna oricui, a trecut prin mai multe partide, oprindu-se la PDL. Savin, fost fotbalist pe vremuri, nu stă deloc departe de lumea sportului. Aşa că nu trebuie să ne mire când îl vedem pe stadion. A avut şi o carieră în acest sport. A debutat ca fotbalist la Oţelul Galaţi, după care a ajuns la Carpaţi Sinaia, apoi la Caraimanul Buşteni. După aceea a trecut la handbal feminin.

La un moment dat a fost chiar finanţator la Apullum Alba Iulia. În prezent este preşedinte la Astra Ploieşti, acceptând propunerea lui Ioan Niculae, patronul Interagro. Îi place şi boxul. În noiembrie 2009, de exemplu, a strâns bani de la 12 oameni de afaceri pentru a obţine drepturile de televizare de la InterBox pentru meciul lui Lucian Bute pentru centura cu diamante la categoria super-mijlocie (versiunea IBF).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii