FacebookTwitterLinkedIn

,,Dacă la începutul anului ne așteptam la o creștere de 10% a pieței electroIT, aceasta nu a depăsit 4,5%, chiar și cu ajutorul evenimentului de shopping Black Friday, care a generat 78% din creșterea întregului an. Piaţa de profil va continua să crească în următorii ani, dar nu într-un ritm alert și asta din cauza slabei puteri de cumpărare a consumatorilor”, a declarat Iulian Stanciu (foto), CEO eMag.

,,Din perspectiva retailului online stăm însă mai bine decât multe alte țări. Dacă media pieței europene este 16,8% în ceea ce privește comerțul online pe acest segment, anul trecut în România 20,3% din vânzările de produse electoIT au venit din online”, a mai declarat Stanciu.

În ceea ce privește profitul operațional al companiei a fost anul trecut de 2%, potrivit declarațiilor directorului.

De la electroIT la produse pentru copii

Investițiile eMag au fost anul trecut de circa 5,5 milioane de euro, adică un procent de 3,3% din cifra de afaceri. Cea mai mare parte din sumă s-a îndreptat înspre infrastructura IT și logistică. Aceaste investiții fac parte din strategia fiermei de a-și extinde gama de produse comercializate către produse pentru copii, cosmetice și accesorii și hrană pentru animale.

,,Pentru prima oară mai mulți vendori vor putea intra simultan pe aceeași categorie de produse listata pe eMag.ro”, explică Iulian Stanciu.

Planurile de extideriei a categoriilor de produse comercializate de eMag vor duce la o creștere de până la 1 miliard de euro a cifrei de afaceri a companiei în următorii 5 ani, potrivit conducerii. În acest an vânzările ar putea ajunge la circa 200 de milioane euro.

Printre planurile de viitor ale companiei se numără și deschiderea unui depozit cu o suprafață de circa 100.000 de metri patrați, în apropiere de București. În prezent compania are peste 600 de angajați.

Vezi aici cum arată depozitul eMag

eMag, unul dintre cei mai mari retaileri online din România, a fost lansat în 2001. În prezent este deținut de Dante International. La mijlocul anului trecut compania sud-africană Naspers a a preluat 70% din acţiunile grupului.