Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

eMag investește 90 de milioane de euro într-un nou centru logistic

Retailerul online eMag investeşte 90 de milioane de euro în construcția unui nou centru logistic care va dispune de un sistem revoluţionar în materie de picking astfel încât marfa va ajunge automat la angajat.  
centru logistic

Lucrările încep în luna august şi se vor încheia anul viitor, în septembrie, urmând ca, până în iulie 2022, să fie funcţionale toate automatizările şi tehnologiile. Noul centru logistic este situat la kilometrul 19 al Autostrăzii A1 și are o suprafață de 130.000 mp.

Această investiţie în tehnologie pentru infrastructura logistică are ca scop creşterea productivităţii.

„Dacă până acum angajaţii mergeau să ia produsele de la raft, cu ajutorul noii tehnologii – un sistem revoluţionar în materie de picking care va genera o productivitate de 4 ori mai mare – marfa va ajunge automat la angajat. 

De asemenea, comenzile multiple vor fi comasate într-un singur colet, ducând la scăderea volumului şi a consumului de carton necesar pentru ambalarea fiecărui produs în parte. Viteza de livrare va creşte pentru că se va reduce timpul de pregătire a comenzii din momentul plasării până în momentul predării către curier.

În plus, capacitatea mare de stocare a noului depozit va permite creşterea gamei de produse din categorii precum fashion sau bunuri de larg consum, băuturi şi alimente”, menţionează compania într-un comunicat, citat de Agerpres.

Centru logistic eco

Mai mult decât atât, noul depozit va fi alimentat cu energie verde prin intermediul a 40.000 mp de panouri solare, în timp ce pe o suprafaţă de 100.000 mp se vor planta copaci.

“Pentru a stimula şi mai mult dezvoltarea zonei aferente acestui proiect logistic, autorităţile locale şi centrale analizează înfiinţarea unui parc industrial, atrăgând astfel noi investitori în zonă, alături de eMag”, notează retailerul.

Companie românească fondată în anul 2001, eMag a devenit un lider regional, exportând modelul local cu afacere în Bulgaria şi Ungaria.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii