Cautare
, Contributor

IT |
|

eMAG deschide un nou hub de programare

DSC_0172.JPG
Compania eMAG  deschide un hub de programare  în Craiova, acesta fiind  primul centru de dezvoltare al retailerului online din afara Bucureștiului. 

Hub-ul eMAG din Craiova va debuta cu o echipă de 7 programatori care vor lucra la platforma Marketplace și la alte proiecte interne de dezvoltare. Până la sfârșitul anului se prognozează că echipa din Craiova va ajunge până la 18-20 de angajați.

Decizia de a deschide un hub în afara Capitalei a fost motivată de faptul că “sunt mulți tineri talentați în țară și de aceea am vrut să punem bazele unor centre de programare și  în teritoriu. Avem multe proiecte la care lucrăm, dar și mai multe încă în așteptare pentru care vrem să aducem forțe proaspete”, potrivit Irinei Mincinopschi, HR manager eMAG.

Anual, peste 1000 de CV-uri  de programatori trec prin departamentul de HR , recrutarea de talente în această zonă fiind o prioritate constantă pentru eMAG.  “Lucrăm cu câteva firme recrutare de la care am primit multe CV-uri ale unor oameni foarte buni, care nu vroiau relocare în București.  Așa am început să luăm în calcul deschiderea unor centre locale de dezvoltare, în diferite părți ale țării”, spune Irina Minicinopschi, HR manager eMAG. “ Pe primul dintre acestea l-am deschis la Craiova fiindcă am găsit aici mult potențial și pentru că am vrut ca, într-o primă fază, să fim aproape de București pentru a testa modalitatea de lucru.”  

După Craiova, cel mai probabil vor urma alte asemenea hub-uri de programare, în diferite puncte din țară.  “Ne interesează în același timp și să punem bazele unor parteneriate cu universitățile din Bucuresti cât și din țară”, adaugă Mincinopschi.

 “Ritmul în care ne dezvoltăm, piețele diferite pe care vrem să intrăm și proiectele pe care le avem –  toate acestea ne-au făcut să fim mereu în căutare de cât mai multe talente pe partea de programare. Avem planuri cel puțin ambițioase iar ca să le ducem la capăt cea mai bună opțiune pentru noi este să angajăm cei mai buni programatori”, spune Radu Apostolescu, Vicepreședinte și  Director de Dezvoltare eMAG

Din 2010 până azi, departamentul de software development al eMAG a crescut de 10 ori ca număr de angajați, compania recrutând în mod constant specialiști în PHP,  Linux și alte tehnologii web.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii