Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

În Elveția, mai multe mii dintre recruţii armatei urmează să-şi înceapă serviciul militar la domiciliu

Pentru a diminua riscul de propagare a COVID-19 în cazărmi, armata elveţiană a decis ca mai multe mii dintre recruţii săi să-şi înceapă serviciul militar la domiciliu, informează portalul stiri.tvr.ro, conform AFP.
Elvetia

“Este destul de nou, a declarat Daniel Reist, purtător de cuvânt al armatei elveţiene, dar în aceste vremuri de pandemie “este soluţia ideală care se impune”, conform stiri.tvr.ro.

Considerată unul dintre stâlpii de susţinere ai naţiunii, armata elveţiană este organizată ca o miliţie: încadraţi de câteva mii de profesionişti, recruţii trebuie să efectueze un serviciu militar de minimum patru luni, înainte de a fi chemaţi în fiecare an să participe la perioade de câte trei săptămâni de antrenament.

În acest an, circa 15.000 de tineri elveţieni şi elveţience urmează să-şi efectueze serviciul militar, numit şi “şcoală de recrutare”.

5.000 din cei 15.000 de recruţi din acest an îşi vor începe instrucţia de acasă timp de trei săptămâni, înainte de a putea să intre la rândul lor în cazărmi. Un fel „teleserviciu militar” sau aşa cum a titrat ironic cotidianul Le Temps din Lausanne: “Apariţia militarului de canapea”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii