Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Elveția: Lansarea unei bărci electrice “zburătoare”

Prima barcă cu motor hidrofil electric din lume, care poate reduce consumul de energie și poluarea fonică, și-a făcut debutul zburând pe lacurile din Elveția.
 aboneaza-te
electric boat

Prima barcă cu motor hidrofil electric din lume, care poate reduce consumul de energie și poluarea fonică, și-a făcut debutul zburând pe lacurile din Elveția, informează Reuters.

Candela Seven poate atinge 55 km/h atunci când mecanismul ei o ridică de pe suprafața apei. Producătorii săi susțin că acest tip de bărci pot călători mai lin și mai departe decât alte bărci electrice.

Foliile din motorul hidrofil reduc fricțiunea cu apa și, totodată, și efectul valurilor, reducând astfel consumul de energie cu 80%, comparativ cu bărcile normale cu motorină.

Barca din fibră de carbon este dotată cu un computer de bord care reflează automat pozițiile foliilor, ajustându-le de 100 de ori pe secundă pentru a reduce rulajul.

Până acum, bărcile electrice au avut tendința de a sacrifica fie viteza, fie autonomia, din cauza limitelor de capacitate ale bateriilor lor.

Candela Seven și-a făcut debutul elvețian pe Lacul Lucerna săptămâna aceasta. Compania din Stockholm a livrat 16 bărci de anul trecut și până în prezent. Această barcă costă în jur de 250.000 de euro și este potrivită pentru orașe din Elveția, precum Geneva, Lucerna și Zurich.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii