Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Elveţia a interzis vânzarea modelelor diesel Volkswagen implicate în scandalul emisiilor poluante

Elveţia a interzis vânzarea modelelor Volkswagen implicate în scandalul emisiilor poluante, măsură care afectează şi alte mărci ale grupului, precum Seat şi Skoda, relatează Reuters, conform MEDIAFAX.
 aboneaza-te
Volkswagen

Decizia guvernului elveţian se referă la automobilele diesel care conţin softul capabil să reducă nivelul noxelor în timpul testărilor oficiale ale vehiculelor. Pe lângă automobilele VW din categoria „Euro 5”, măsura afectează şi alte mărci ale grupului, precum Seat şi Skoda.

Totuşi, interdicţia este limitată la vehiculele care ar urma să fie vândute sau înmatriculate, ceea ce înseamnă că automobiliştii care deţin astfel de maşini pot circula în continuare cu acestea.

Anunţul a venit după ce board-ul Volkswagen l-a numit pe Matthias Mueller, şeful diviziei Porsche, în funcţia de director general al VW.

Între timp au apărut informaţii că autorităţile europene au ştiut de acum cinci ani despre dispozitivele capabile să modifice rezultatul testelor de poluare, iar Comisia Europeană a fost avertizată despre acest lucru acum doi ani.

CITEȘTE: CINE ESTE NOUL VOLKSWAGEN ȘI CE PROMITE ACESTA

Aceste sisteme au fost interzise de legislaţia europeană în 2007, iar autorităţile naţionale de reglementare au responsabilităţi legale de a impune interdicţia, ceea ce înseamnă că Germania nu a respectat legislaţia UE.

În România, Registrul Auto Român (RAR) a solicitat reprezentanței Volkswagen în România lista tipurilor de vehicule ale mărcilor pentru care s-au folosit dispozitive sau tehnici de manipulare a emisiilor poluante.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii