FacebookTwitterLinkedIn

În spatele resuscitării economice al Elveției stă puterea de inovare a statului care a reușit să dobândească succesul în ultimii ani. Inovația stă la baza uneri recuperări economice după criza coronavirus, informează Reuters.

La nivel mondial, Elveția face cele mai mari investiții în cercetare și dezvoltare pe cal de locuitor, fiind, de asemenea, și cea mai bine cotată națiune în Indicele de Inovație Globală. Acest raport se bazează pe indicatori care includ investiții, cereri de brevete și exporturi de înaltă tehnologie.

Inovația

Un economist guvernamental a declarat joi că inovația va fi un motor-cheie pentru redresarea economiei, după ce a fost publicată cea mai mare scădere trimestrială a PIB-ului.

“Elveția nu are câmpuri petroliere, dar avem creier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Elveției Fundației Naționale a Științei, Christophe Giovannini.

SNSF distribuie 1 miliard de franci pe an pentru proiecte de cercetare. Kraftwerk Tools și Novamem sunt două companii care își folosesc abilitățile pentru a lansa noi produse în timpul crizei COVID-19.

Lansare în mijlocul crizei

Novamem este un producător de tehnologie de separare cu sediul în apropiere de Zurich și a adaptat membranele de plastic pe care le folosește în filtrele de apă pentru a le folosi la producerea măștilor de protecție.

„Lansarea unui nou produs în mijlocul crizei COVID-19 a fost un risc, dar am crezut că putem face acest lucru”, a declarat Michael Loepfe, directorul tehnologic.

Filtrele sunt montate pe o mască de bumbac lavabilă.Kraftwerk Tools, o companie elvețiană care produce unelte profesionale, a început apoi să vândă măștile. În prezent, se vând 15.000 de filtre pe săptămână în Elveția, iar compania vizează acum Germania, Franța și Spania, a declarat Alexander Pieper, directorul executiv al Kraftwerk.