Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Elon Musk va fabrica dispozitive de ventilație artificală în fabricile TESLA

Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX, a declarat pe Twitter că fabricile sale vor fi folosite pentru a produce dispozitive de ventilație artificială pentru spitalele care tratează pacienții cu coronavirus.  
elon-musk-nga-2017

“Fabricile noastre se pregătesc să fabrice aceste dispozitive de ventilație dacă va fi nevoie”, a spus Elon Musk. Componentele tehnologice produse în fabricile sale Tesla și SpaceX sunt „ mult mai sofisticate”, deci nu va fi dificil să fabrice aceste ventilatoare. “Tesla face mașini cu sisteme sofisticate de încălzire, ventilație și climatizare”, a spus Elon Musk . “SpaceX face nave spațiale cu sisteme medicale de asistență la viață. Ventilatoarele nu sunt greu de produs, dar nu pot fi făcute instantaneu. Dacă va fi nevoie vom face o linie de producție specială” a mai declarat fondatorul Tesla.

Dispozitivele de ventilație asistată sunt esențiale în tratamentul unei boli respiratorii, cum ar fi COVID-19. Un raport din februarie al Centrului pentru securitatea sănătății de la Universitatea Johns Hopkins a constatat că Statele Unite au aproximativ 170.000 de ventilatoare, dintre care 160.000 sunt gata de utilizare în spitale și aproximativ 8.900 sunt păstrate în o rezerva nationala.

Un expert a prezis că aproximativ un milion de americani ar putea avea nevoie de tratament ventilator în timpul epidemiei de coronavirus, ceea ce va strânge resursele actuale ale țării. Lipsa altor echipamente medicale, cum ar fi măștile, a început deja să afecteze spitalele americane.

Și un plan recent federal de tratare a coronavirusului, la care New York Times a avut acces, avertizează că pandemia „va dura 18 luni sau mai mult” și ar putea include „valuri multiple” pe măsură ce se răspândește. „S-ar putea produce deficiențe de produse, care ar afecta îngrijirile medicale, serviciile de urgență și alte elemente ale infrastructurii esențiale”, se spune în plan.

Mai mulți alți producători auto americani, inclusiv General Motors și Ford, au spus că au stat în discuții cu Casa Albă despre cum ar putea ajuta la producerea de fani dacă li se solicită să acționeze.

„Fiind cel mai mare producător de vehicule și cel mai mare angajator al lucrătorilor auto din Statele Unite, Ford este gata să ajute administrația în orice mod posibil, inclusiv capacitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente” , A declarat Mark Truby, directorul comunicațiilor Ford, într-un comunicat, potrivit The Detroit News.

“General Motors încearcă să găsească soluții pentru națiune în acest moment dificil și s-a oferit să ajute. Și studiem deja modul în care putem susține potențial producția de echipamente medicale precum ventilatoarele”, a declarat Jeannine Ginivan, purtător de cuvânt. General Motors a spus într-o declarație.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii