FacebookTwitterLinkedIn

Tesla a amânat deschiderea fabricii pentru sfârșitul anului 2021, din cauza birocrației din Germania, a anunțat Elon Musk, transmite Reuters.

“Aşteptăm cu nerăbdare să obţinem aprobarea pentru a produce primele maşini, poate în octombrie, dacă suntem norocoşi”, a declarat Elon Musk, în cadrul unei vizite la uzină împreună cu Armin Laschet, candidatul conservator al Germaniei pentru funcţia cancelarului Angela Merkel.

Agenţia de mediu din Brandenburg nu a oferit încă aprobarea finală, deci deschiderea fabricii ar putea fi întârziată și anul viitor. Tesla s-a confruntat cu opoziţia localnicilor faţă de construcţia fabricii, că ci locația se suprapune parţial cu o zonă de protecţie a apei potabile şi se învecinează cu o rezervaţie naturală.

“Această regiune are atât de multă apă, uitaţi-vă în jurul tău”, a spus Musk la fabrică, când a fost întrebat despre problemele legate de apă. “E apă peste tot aici. Vi se pare asta un deşert?” a întrebat el râzând, adăugând: “Plouă mult. Am primit mult sprijin şi asta este foarte apreciat. Ne simţim foarte bineveniţi şi suntem foarte bucuroşi că suntem aici în Germania”.

Ulterior, Elon Musk a scris pe platforma de socializare Twitter că invită localnicii şi comunitatea la un tur al uzinei. “Tur al fabricii şi târg al comitatului!. Prioritate pentru locuitorii din Brandenburg şi Berlin, dar şi pentru publicul larg”, a scris pe Twitter.