FacebookTwitterLinkedIn

“Nu, nici eu, nici copiii mei nu riscăm să contractăm Covid”, a declarat Elon Musk, care are șase copii, când a fost întrebat dacă își va face vaccinul anti-coronavirus atunci când va apărea pe piață.

Totodată, antreprenorul a mai spus că pandemia i-a pus la îndoială credința în umanitate, deoarece oamenii au devenit „iraționali”, scrie The Independent. El nu este de acord nici cu măsurile de izolare destinate să oprească răspândirea noului coronavirus.

În luna mai, Elon Musk a sfidat ordinele de izolare din California și a redeschis fabrica Tesla, deși doar companiile “esențiale” aveau voie să funcționeze.

“Corect ar fi să nu se impună un lockdown pentru o întreagă țară, ci, cred eu, cei care prezintă un risc sporit să fie carantinați până trece furtuna“, a explicat Elon Musk, în vârstă de 49 de ani.

Antreprenorul, născut în Africa de Sud, se numără printre un număr tot mai mare de americani care nu vor să se vaccineze atunci când un candidat va fi aprobat de autoritățile sanitare.

De asemenea, aproximativ 30% dintre respondenții unui recent sondaj Ipsos MORI au declarat că nu intenționează să primească un vaccin când acesta va fi disponibil, iar o cincime se opun vaccinurilor în general.