FacebookTwitterLinkedIn

O călătorie gratis către Lună e o ocazie cu care e posibil să te întâlnești doar o dată în viață. Elon Musk și Yusaku Maezawa, miliardarul japonez care a rezervat primul zbor către Lună al navetei spațiale construite de SpaceX, au anunțat că la bordul navetei sunt opt locuri disponibile pentru oricine le dorește.

Yusaku Maezawa, un antreprenor online, a devenit în 2018 prima persoană care și-a rezervat un loc la bordul navetei dezvoltate de SpaceX, compania lui Elon Musk. La acel moment, Maezawa a plătit o sumă care nu a fost dezvăluită, pentru o excursie în spațiu prognozată cel mai devreme pentru 2023, anunțând că intenționează să invite șase sau opt artiști să-l însoțească în voiajul în jurul Lunii.

Yusaku Maezawa și Elon Musk

Însă ieri miliardarul a postat un video pe Twitter în care, împreună cu Elon Musk, anunța că locurile sunt disponibile pentru oricine. „Vă invit să-mi fiți alături în această misiune. Opt dintre voi, de oriunde din lume”, a spus Maezawa, care a precizat că a rezervat toate locurile, deci va fi o călătorie privată.

Antreprenorul japonez a mai spus că doritorii de aventură trebuie să îndeplinească două criterii: să fie gata să-și demonstreze creativitatea și să-i ajute pe ceilalți membri ai echipajului să facă la fel.

Aplicațiile vor trece printr-o etapă de preînregistrare până pe 14 martie, urmând ca o primă evaluare a lor să fie făcută până pe 21 martie. Interviurile finale și controlul medical se vor desfășura până la finalul lunii mai 2021.

Maezawa a mai organizat un concurs asemănător cu ceva timp în urmă: atunci a dat anunț că își caută o prietenă care să îl însoțească în călătoria spre Lună. Deși au existat peste 30.000 de cereri, concursul a fost anulat fără ca Maezawa să ia vreo decizie.

Dacă totul decurge bine pentru SpaceX, miliardarul japonez și echipajul său vor fi primii oameni care vor călători către Lună de la misiunea americană Apollo 17, în 1972.

Luna trecută, un prototip al navetei SpaceX s-a prăbușit după ce a încercat o aterizare verticală, fiind al doilea eșec după ce un alt prototip a avut aceeași soartă în decembrie anul trecut.

În pofida acestor nereușite, fondatorul SpaceX, Elon Musk, și-a exprimat convingerea că naveta sa „va ajunge pe orbită și va fi sigură pentru transportul pasagerilor până în 2023”.

Misiunea SpceX dearMoon va fi primul zbor privat pe orbita Lunii. „Fiindcă naveta nu va aseleniza, ci va orbita Luna, este posibil ca acești astronauți să fie pământenii care vor fi călătorit cel mai departe de Terra”, a spus Elon Musk în filmul postat ieri pe website-ul dearmoon.earth.

Cu o avere estimată la aproximativ 1,9 miliarde de dolari, Yusaku Maezawa este cunoscut pentru comentariile acide și stilul de viață extravagant. Miliardarul și-a câștigat banii din magazinul online de fashion Zozo, pe care l-a vândut către Yahoo! Japonia în 2019.