Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Industrie |
|

Elon Musk- nou record de rachete reutilizabile

Elon Musk susține reutilizarea rachetelor, iar lansarea de astăzi va constitui un record impresionant: racheta Falcon va fi lansată pentru a șasea oară.  
spacex nasa elon musk

Lansarea rachetei va avea loc astăzi, 18 august, la ora 17:31 (ora României), iar dacă aceasta se va întoarce, SpaceX se va bucura de încă un record. 

Prima lansare Falcon Heavy a avut loc la 6 februarie 2018. Acesta este un sistem de lansare spațial care poate transporta o sarcină utilă de aproximativ 64 de tone, comparativ cu doar 23 de tone ale lui Falcon 9, vechiul model. 

Refolosirea rachetelor este una dintre ideile pe care Musk le susține, în vederea scăderii costului fiecărei lansări cu 6 milioane de dolari.

E cea mai ieftină rachetă din lume, dar chiar şi aşa costă 50-60 de milioane de dolari. Combustibilul şi oxigenul costă doar 200.000 de dolari. Aşa că dacă refolosim racheta de, să zicem, 1.000 de ori, asta ar coborî preţul unei lansări la 50.000 de dolari”, explica Elon Musk, CEO SpaceX.

Space Exploration Technologies Corporation, cunoscută drept SpaceX, este o companie privată din Statele Unite ale Americii. Aceasta construiește vehicule pentru transport în spațiul cosmic și a fost fondată în anul 2002 de către co-fondatorul companiei PayPal, antreprenorul Elon Musk.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii