Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Burse |
|

Elon Musk a mai vândut un pachet de acțiuni Tesla de 1,2 miliarde de dolari

Elon Musk, a vândut săptămâna aceasta acțiuni în valoare totală de 6,9 miliarde de dolari, profitând de o urcare fulminantă a companiei care a ridicat valoarea Tesla la peste 1 trilion de dolari.
SpaceX Conducts In-Flight Abort Test In Florida, Kennedy Space Center, United States - 19 Jan 2020

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a vândut 1,2 milioane de acțiuni pe 12 noiembrie pentru mai bine de 1,2 miliarde de dolari, au arătat vineri dosarele de valori mobiliare din SUA, adăugând astfel la lista de vânzări de mai multe miliarde de dolari raportată în această săptămână, transmite Reuters.

Cea mai bogată persoană din lume și principalul acționar al Tesla a scris sâmbăta trecută pe Twitter că va vinde 10% din acțiunile sale dacă utilizatorii platformei de socializare vor aproba această mutare. Cei 10% reprezentau aproximativ 17 milioane de acțiuni la momentul respectiv.

El a vândut până acum 6,36 milioane de acțiuni în această săptămână, adică aproximativ 37% din totalul de 17 milioane promise. Acum ar trebui să vândă încă aproximativ 10 milioane de acțiuni pentru a-și îndeplini angajamentul de a vinde 10% din participațiile sale.

Acțiunile Tesla Inc au închis vineri în scădere cu 2,8% la valoarea de 1.033,42 dolari, întrerupând o serie de câștiguri de 11 săptămâni. În total acțiunile companiei au crescut cu peste 46% în acest an, după o creștere bruscă din octombrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii