Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates în clasamentul celor mai bogați oameni din lume 

Ascensiunea averii lui Elon Musk a atins un nou vârf luni. Astfel, cofondatorul Tesla Inc. l-a întrecut pe Bill Gates și a devenit al doilea cel mai bogat om din lume.  
avere bani bogati

Valoarea netă a averii antreprenorului în vârstă de 49 de ani a crescut cu 7,2 miliarde de dolari, ajungând până la 127,9 miliarde de dolari, determinată de încă o creștere a prețului acțiunilor Tesla. 

De altfel, 2020 a însemnat pentru Musk un plus de 100,3 miliarde de dolari la valoarea averii sale nete, cea mai mare ascensiune din Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați 500 de oameni din lume.

Dacă în ianuarie s-a clasat pe locul 35, acum Musk se află pe locul doi în topul bogaților lumii.

Valoarea de piață a companiei Tesla se apropie de 500 de miliarde de dolari, iar aproximativ trei sferturi din valoarea averii sale nete este alcătuită din acțiuni Tesla, care sunt evaluate de peste patru ori mai mult decât Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX.

Bill Gates a ocupat primul loc în topul bogaților lumii ani de zile înainte de înlocuit de fondatorul Amazon.com Inc., Jeff Bezos, în 2017. Valoarea netă a lui Gates, de 127,7 miliarde de dolari, ar fi mult mai mare dacă nu ar fi  făcut donații generoase în scopuri caritabile. Astfel, el a dat mai mult de 27 de miliarde de dolari fundației sale care îi poartă numele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii