Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Elon Musk a câștigat contractul cu NASA pentru realizarea modulului lunar care va duce din nou oameni pe Lună

NASA a acordat companiei spațiale SpaceX - deținută de miliardarul Elon Musk - un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi o navă spațială care va duce din nou astronauții pe Lună începând cu anul 2024.  
Elon Musk

Jeff Bezos și Elon Musk, primul și al treilea în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes, au concurat la licitația care intenționează să repună omul pe Lună pentru prima dată din 1972, conform Reuters.

Modulul lunar urmează a transporta inclusiv prima femeie astronaut care va fi trimisă pe Lună în cadrul programului NASA. De asemenea, un alt scop al programului lunar îl reprezintă aselenizarea primului astronaut de culoare.

Vehiculul spaţial va avea la bază actuala rachetă Starship, testată în prezent de compania SpaceX. Contractul NASA, în valoare de 2,89 miliarde de dolari, a fost câştigat de compania miliardarului Musk. Modulul lunar dezvoltat de SpaceX va fi folosit pentru transportarea astronauţilor de pe modulul de comandă care va orbita în jurul Lunii până pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii