Cautare
, Contributor

Burse |
|

Eliminarea firmelor chineze de telecomunicații din indicii bursieri a generat pierderi de 5,6 miliarde de dolari

Indicii bursieri MSCI Inc, FTSE Russell și S&P Dow Jones au declarat că vor elimina trei companii chineze de telecomunicații din punctele lor de referință.  
bursa wallstreet new york sua shutterstock_1704466996

Acest anunț a dus la o scădere de 5,6 miliarde de dolari din valoarea acțiunilor lor. Decizia a fost justificată de interdicția de investiții în SUA care le-a afectat prețurile acțiunilor, relatează Reuters.

China Mobile, China Telecom și China Unicom Hong Kong se adaugă pe lista de firme chineze eliminate de indici din cauza interdicției. Acestea au un număr mare de investitori pasivi, iar anunțurile au șters o sumă de 5,6 miliarde de dolari din valoarea acțiunilor lor tranzacționate la Hong Kong vineri.

„Dacă sunteți un furnizor de indici pasivi, desigur, trebuie să găsiți o cale de ieșire”, a spus Kay Van Petersen, macro strateg global la Saxo Capital Markets din Singapore.

Președintele american Donald Trump a dat un ordin în noiembrie care interzice americanilor să investească în companiile chineze despre care Statele Unite consideră că ar avea legături cu armata Chinei.

MSCI a declarat că va elimina cele trei companii de pe indexurile sale din China pe 8 ianuarie, iar FTSE Russell a spus că vor fi eliminate din seria Global Equity Index și din indexurile China A Inclusion pe 11 ianuarie.

De asemenea, S&P Dow Jones  va elimina stocurile tranzacționate la Hong Kong ale celor trei firme, precum și titlurile cu venit fix ale China Telecom și China United Network Communications Co Ltd pe 12 ianuarie.

Ministerul de externe al Chinei a declarat că se opune ferm acestei acțiuni pe care o numește abuz de putere din partea SUA.

Goldman Sachs a estimat că circa 77,5 miliarde de dolari în obligațiunile offshore din China s-ar putea confrunta cu restricții.

Acțiunile China Mobile s-au închis cu 4% la cel mai scăzut nivel din 2006, iar acțiunile China Telecom au scăzut cu 3% până la un minimul pentru ultimii 12 ani, în timp ce China Unicom a scăzut cu 0,9% după ce a înregistrat pierderi accentuate. Toate cele trei acțiuni au avut scăderi de peste 20% din noiembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii