Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Elevii vor merge la școală chiar și în scenariul roșu

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  (CNSU) a decis că este permisă continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, chiar şi în localităţile din "zona roșie".  
Sorin Cimpeanu premier

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, a solicitat vineri Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor. El a susținut ca elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri, chiar şi în localităţile din scenariul roşu.

În interesul elevilor, solicităm posibilitatea de modificare a scenariilor, astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge la școală cu prezență fizică. În București este vorba de 1.142 de clase terminale, la o prezență în medie de 12, 14 elevi per clasă. Rezultă un număr de 15.000 de elevi care ar putea să meargă la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale“, a declarat ministrul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea numărul 15.

Pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis că este permisă continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, dar doar în zonele unde incidenţa cumulată la 14 zile nu depăşeşte 6 la mia de locuitori”, a transmis CNSU.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii