Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Elevii, încurajaţi să se orienteze către industria auto

Ei pot participa la un program care  îi  îndreaptă către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).
 aboneaza-te

Elevii de liceu din România participă pentru prima oară anul acesta la programul european ”Skills for the Future” 2014-2015. Acesta sprijină formarea de profesioniști în domeniul științelor exacte aplicate în industria automobilelor.

Programul este derulat de organizaţia Junior Achievement (JA) România împreună cu Hyundai Auto România și își propune să inspire tinerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie.

Pe parcursul anului, elevii vor crea și administra propriile lor start-up-uri. Susținuți de mentori din Hyundai, JA și de profesori, ei vor dezvolta produse și servicii în domeniul industriei auto și vor învăța cum să transforme idei în propuneri de afaceri viabile.

”Ne dorim ca, prin acest program, să retrezim interesul tinerilor pentru știință și tehnologie, al profesorilor din aceste discipline pentru procesul care duce tehnologia și știința în produs și serviciu, dar și interesul profesioniştilor din business și al companiilor pentru proiecte dedicate STEM în România”, a declarat Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

Ideile elevilor vor fi prezentate în fața unui juriu național, iar cele mai bune echipe se vor califica pentru finala europeană Skills for the Future Award, ce va avea loc în Praga, Cehia, în luna iunie. Premiul Hyundai Skills for the Future va răsplăti compania pilot a unei echipe de tineri din România, după un an de educație și practică antreprenorială în cadrul programului JA Compania, program recunoscut de către Comisia Europeană ca „cea mai bună practică în educația antreprenorială”.

În 2014, premiul Hyundai Skills for the Future a fost câștigat de o echipă de elevi din Slovacia, care a dezvoltat, promovat și vândut o aplicație mobilă numită ”Careful Eye” (Ochiul atent), ce folosește tehnologie wireless pentru a permite conducătorilor auto să comunice în siguranță cu copiii lor aflați pe bancheta din spate a mașinii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii