FacebookTwitterLinkedIn

Începând de la 1 septembrie, zeci de milioane de elevi au început școala în câteva state europene precum Franța, Polonia și Rusia. Pe lângă rechizitele obișnuite, copiii au avut în ghiozdane măști și dezinfectante, informează Reuters.

Redeschiderea școlilor s-a făcut după stabilirea regulilor precum utilizarea stațiilor de dezinfectant pentru mâini, distanțarea socială și timpul de joacă limitat. Aceasta va fi noua normalitate impusă în unele școli din Europa pentru a readuce elevii în clase în siguranță.

Redeschiderea școlilor coincide cu perioade de creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus. Specialiștii sunt îngrijorați pentru revenirea elevilor la școlă și a adulților la lucru, gândindu-se că gripa sezonieră ar putea stârni un nou val de îmbolnăviri cu COVID-19.

În Franța, Spania și în alte țări europene, unele sindicate de părinți și profesori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la planurile de redeschidere a sălilor de clasă, pe măsură ce răspândirea virusului devine mai rapidă.