FacebookTwitterLinkedIn

Elevii pasionați de lectură pot descarca unul din cele 100 de titluri de carte disponibile, direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, printr-o simplă scanare a unui cod QR, din Biblioteca Digitală, iar descarcarea oricarui fișier este gratuită, indiferent de rețeaua de telefonie mobilă a utilizatorilor.

Până la sfârșitul anului, numărul liceelor din întreaga țară în care se va regăsi Biblioteca Digitală Vodafone va ajunge la 300.

Proiectul oferă, în prezent, acces la titluri de carte împărțite în următoarele categorii: Beletristică, Dezvoltare personală, Istorie și Mitologie, Limbi străine, Știință, Teatru, Poezie și Artă.

Titlurile sunt din programa școlară, dar nu numai, și provin de la 55 de edituri românești.

Din lista autorilor disponibili în “Biblioteca Digitală Vodafone” pentru licee fac parte atât scriitori români din programa școlară, cum ar fi: I. L. Caragiale; George Coșbuc; Mihai Eminescu, cât și scriitori străini cum ar fi:  Alphonse Daudet; Jules Verne; Virginia Woolf. 

Pana în prezent, liceenii din România au realizat peste 11.000 de descarcări, iar cele mai căutate carți au fost:  “Gramatica limbii engleze”, “Harți Județe în România” și “1001 de Nopți”.

Biblioteca Digitală Vodafone este disponibila în peste 200 de licee din București, Sibiu, Buzau, Focșani, Ploiești, Timișoara, Bacău, Iași, Alba Iulia și Arad și până la sfarșitul anului va fi prezentă în 300 de licee din țară.

Astfel, proiectul va fi extins și în liceele din Brăila, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Vaslui. Printre liceele din București, în care Biblioteca Digitală este disponibilă, se numară și Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National I. L. Caragiale, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Iulia Hașdeu, Școala Centrală sau Colegiul Național Ion Creangă.

Totodată, conținutul bibliotecii poate fi accesat de oricine pe tableta sau smartphone prin site-ul www.scoala.bibliotecapemobil.ro, unde este disponibila si lista completa a cartilor si autorilor din Biblioteca Digitală.