FacebookTwitterLinkedIn

După întoarcerea elevilor la școală pentru a participa la pregătirile pentru examenele de Evaluare Națională, un elev de clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost confirmat cu Covid-19, informează Mediafax.

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitaer ( USLIP) susțin că în prezent primesc multe mesaje prin care sunt informații că elevii nu respectă regulile de distanțare socială.  Elevul testat pozitiv cu noul virus a intrat în contact cu alți 10 colegi. Aceștia nu mai vin la școală.

“Așa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiția Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății de a aduce elevii la școală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, începe să producă consecințe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la școală pentru două zile și inevitabil, a intrat în contact cu profesorii și cel puțin 10 coelgi. Conducerea USLIP Iași mai monitorizează două situații în două unități școlare unde avem în derulare teste medicale”, a declarat USLIP Iași.