Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Eleodor Cârstoiu, Promedica: Internarea asimptomaticilor nu mai este un lucru bun

Promedica, sindicatul medicilor din România, îi cere ministrului Sănătății să nu mai interneze pacienții cu COVID-19, asimptomatici. Președintele Promedica, Eleodor Cârstoiu, spune că internarea lor a fost justificată la început, când nu se știa foarte mult despre coronavirus, „însă perpetuarea acestui stil de a ataca epidemia de COVID-19 nu mai este un lucru bun".
Eleodor Carstoiu Promedica

„Din numărul total de bolnavi asimptomatici, nu cred că am ajuns să testăm 10% dintre ei. 90% dintre asimptomatici, după părerea noastră dacă nu chiar mai mult, sunt printre noi, nu sunt testați, nu s-au făcut testări în masă. 90% dintre asimptomatici pot transmite boala la fel ca cei 10%. A interna și nu doar a izola acești oameni este deja prea mult. Există studii care arată că încărcarea virală la pacienții severi este de 60 de ori mai mare decât la pacienții cu formă ușoară de boală” a declarat pentru RFI președintele Promedica.

„Izolarea alături de familie este logică, pentru că până a fi diagnosticați ca purtatori ai coronavirusului, ei au locuit cu familia. (…) Ei ar trebui lăsați împreună cu familia iar statul, comunitatea să le asigure tot ce le trebuie până când sunt testați și membrii familiei, pentru a vedea care dintre ei sunt purtători sau nu ai virusului. Izolarea lor în secții de spital, secții de spital care au rol curativ, nu prea are logică și sens. Bolnavul asimptomatic, în primul rând, nu poate primi un tratament care să ucidă virusul, pentru că nu există, nu doar pentru acest virus. Apoi, fiind asimptomatic, nici simptome nu avem pe care să le tratăm” a mai spus Eleodor Cârstoiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii