Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

ForbesForward |
|

Elena Stanciu, Manager Elcokids: Putem ajuta comunitatea prin achiziții de la producători locali

Elena Stanciu, Manager Elcokids, este de părere că un mod de a ajuta comunitatea este de a achiziționa produse direct de la producători locali.
 aboneaza-te
elcokids

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

În primul rând am luat toate măsurile necesare protejării angajaților și a clienților. Am închis magazinul fizic Elcokids din Alba Iulia, toată energia îndraptându-se către creșterea comerțuluionline. Facem livrări la domiciliul clientului la nivel național prin firme de curierat. Am comunicat cu acestea și am fost informați că la rândul lor și-au luat toate masurie necesare de prevenție împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus.

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Sănătatea angajaților noștri este prioritară. Astfel am oprit accesul clienților în magazin, înainte de închiderea oficială a mall-ului, tocmai pentru a diminua contactul și interacțiunea fizică. La locul de muncă se lucrează în ture, un singur angajat pe schimb care are contact strict cu persoana de la curierat. Se folosesc măștile de protecție, mănuși și dezinfectanți pentru igienizarea locului de muncă.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

– Susținerea somajului tehnic și reducerea la minim a birocrației în acest sens;

– Amânarea plății contribuțiilor sociale și impozitelor;

– Modificarea legislației privind Codul Muncii și flexibilitatea cadrului legislativ;

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Pentru business-ul nostru:

– Creșterea vânzărilor din mediul online;

– Diversificarea produselor din magazinul online;

– Reprofilarea personalului din magazinele fizice.

Pentru economia românească:

– Companiile vor trebui să se adapteze la noua situație dacă vor să supraviețuiască (focus pe nevoile oamenilor și a companiilor în această perioadă);

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Putem ajuta comunitatea prin achiziții de la producători locali, prin donarea unui procent din profit către instituțiile aflate în prima linie, dar și prin respectarea tuturor normelor impuse de autorități pentru această situație de urgență.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii